Κοινότητα Καρδίας

ΚΑΡΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου

Η Αλεξάνδρα Καρρά γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και έζησε έως το 2000. Έχει σπουδάσει Πληροφορική. Από το 2000 έως και σήμερα διαμένει στην Καρδιά, από όπου και έχει καταγωγή. Είναι μητέρα δύο παιδιών, της Μαρίας και του Σωτήρη, 21 και 12 ετών αντίστοιχα. Εργάζεται στην εταιρεία Μασούτης Α.Ε από το 1998 και έως σήμερα, δηλαδή 25 συνεχόμενα χρόνια αγαπά το χωριό της και μέσω της υποψηφιότητας της, θέλει να έχει την ευκαιρία, να βελτιώσει την καθημερινότητά του.

Κοινότητα Καρδίας

ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ιωάννη

Η Αναστασία Βογιατζή μένει μόνιμα στην Καρδία από το 2006 με τον σύζυγό της Γιώργο Παπαντωνίου και τα δύο παιδιά τους. Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας (ΑΠΘ) και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και σε Κοινωνία, Δικαιοσύνη και Φύλα (Πανεπιστήμιο Umea, Σουηδία). Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά από το 1993. Αρχικά ασχολήθηκε με εισαγωγές εξοπλισμού εστίασης και κατόπιν υπήρξε σύμβουλος εξαγωγών για 15 χρόνια. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) και πρόσφατα έχει επιλεχθεί ως μέντορας γυναικών επιχειρηματιών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας (δήμου Θέρμης). Πιστεύει στην ισχύ της συνεργασίας για την επίτευξη συλλογικών στόχων και την δημιουργία μίας δυναμικής κοινότητας με στόχο την ευημερία και την βελτίωση της καθημερινότητας των μελών της.

Κοινότητα Καρδίας

ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ του Γεωργίου

Μίλτος Τσαλικίδης, καλλιτέχνης, αναπαλαιωτής, ζωγραφίστας, παραβάτης και πάντα ερωτευμένος. Χωρισμένος με παιδιά. Υπογράφω the underdog (το αουτσάιντερ) και με αρέσει. Που είσαι; Από γιαπί σε παιδικό δωμάτιο, από καράβι σε αεροπλάνο, από Τούμπα Σαμοθράκη, από Αμβούργο Βερολίνο. Το απολαμβάνω με μια βαλίτσα και τα πινέλα στο χέρι. Τι κάνεις; Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με την πρώτη μου αγάπη, την ζωγραφική σε τοίχο. Η Jessica Rabbit στο δωμάτιο μου στην Τετάρτη δημοτικού ήταν η αρχή. Ένας Φασιανός στον τοίχο της τάξης η συνέχεια. Και τώρα θεματικά πάρκα, Ομήρου Οδύσσεια, δεινόσαυροι, πάρκα σοκολάτας, το νέον, η γάτα, ο τράγος, ο καιρός, η βάρκα, η βελόνα, στοιχήματα που κερδήθηκαν, εικαστικές παρεμβάσεις, τρισδιάστατες κατασκευές, ξυλόγλυπτα, ζωγραφικές, να δίνεις αγάπη να παίρνεις αγάπη.

Τι θέλεις; Θέλω να μπορώ να δηλώνω Ευτυχισμένος. Εαν θα…Δεν έχω Εάν, να μοιραστώ με λόγια, τα ζωγραφίζω συνήθως.

Selfie: Μίλτος Τσαλικίδης. Από ταρίφας baristas, από μέρα νύχτα, από αλάνι λιμάνι, από γιος μπαμπάς, από χειμώνα καλοκαίρι, πάντα εκεί και πάντα διακριτικά απών. Εραστής του δικαίου και του ωραίου. Πάντα παιδί και πάντα εκεί.

 

Κοινότητα Καρδίας

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΪΑ (ΒΑΝΑ) του Χρήστου

Η Βασιλείου Βαΐα (Βάνα), γεννήθηκε στην Πρέβεζα, είναι παντρεμένη με τον Τσιπουρίδη Χαράλαμπο, με τον οποίο έχουν έναν γιο. Μεγάλωσε στην Δράμα όπου σπούδασε στο Ι.Ε.Κ. Πληροφορικής και έπειτα στην Νοσηλευτική Σχολή. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και εργάστηκε σε τεχνική εταιρεία. Μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη το 2004, σπουδάζοντας στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε, και εργάστηκε παράλληλα ως νοσηλεύτρια σε δομή υγείας με ψυχικά ασθενείς. Από το 2018 εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου. Από το 2011 κατοικεί στην Καρδία και από το 2021 συμμετέχει στην οργάνωση της Ομάδας Αιμοδοσίας του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας.

Κοινότητα Καρδίας

ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ράλλη

Η Μαρία Ανδρέου είναι Λογίστρια. Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Μυλωνά με τον οποίο απέκτησαν δύο κόρες 14 και 15 ετών. Εδώ και χρόνια ασχολείται με την εθελοντική ομάδα της Καρδίας “Εθελοντές Καρδίας”, με την οποία έχει πάρει μέρος σε σειρά πρωτοβουλιών με μοναδικό σκοπό την προσφορά στον τόπο που ζει και αγαπά. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καρδίας και των Εθελοντών Καρδίας.

Κοινότητα Καρδίας

ΣΑΣΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Αμαργιανού

Ο Θεόδωρος Σασλής είναι παντρεμένος με την Ελισσάβετ Κάκαρη και έχουν μια κόρη την Μαρίνα. Κατοικεί στην Καρδία από το 2008. Υπηρετεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από το 1999 ως διοικητικός υπάλληλος, είναι πτυχιούχος από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και μεταπτυχιακός στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Υπήρξε Ιδρυτής και  Γ. Γραμματέας Εθελοντικής Ομάδας ενταγμένης στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας, μέλος Δ.Σ. αθλητικών συλλόγων, εθελοντής διασώστης, μέλος της εθελοντικής ομάδας «Αντηρίδα» του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και εθελοντής αιμοδότης. Επιπλέον, λόγω της αγάπης του για τις τέχνες και τον πολιτισμό συμμετείχε ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Είναι χαρά, τιμή και ευθύνη η απόφασή του να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένδειξη αγάπης για τον τόπο που ζει ο ίδιος και η οικογένεια του.

Κοινότητα Καρδίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου

Ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωϊκής Παραγωγής.

Έχει παρακολουθήσει Επαγγελματικά σεμινάρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα ISO-HACCP. Δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα κι σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Αποτελεί μέλος της διοίκησης του ΑΟ Καρδίας ενώ έχει πλούσια εθελοντική προσφορά. Στρατεύεται στον αγώνα του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλο και είναι υποψήφιος με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Ενότητας, ώστε να συνεχιστεί η αναπτυξιακή ανοδική πορεία του δήμου μας.

Κοινότητα Καρδίας

ΜΠΑΘΑ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου

Η Ελένη Μπάθα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ειναι κάτοικος Καρδίας του Δήμου Θέρμης τα τελευταία 18 χρόνια. Απόφοιτος του ΑΠΘ, του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Μουσικός και ερμηνεύτρια με πολύχρονη δράση στον καλλιτεχνικό χώρο και απόφοιτος του Conservatoire. Φοιτά επίσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ψυχολογίας. Έχει επιμορφωθεί σε σεμινάρια πάνω στη σχολική εκπαίδευση, τις μαθησιακές δυσκολίες και την πληροφορική. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγήτρια Φιλολογίας και Μουσικής. Συμμετέχει και οργανώνει συναυλίες εδώ και πολλά χρόνια, επαγγελματικά, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό ως πιανίστρια και σε διαγωνισμούς εντός Ελλάδος με βραβείο στο παραδοσιακό τραγούδι. Έχει εργαστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές της πόλης και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Γράφει μουσική, στίχους και αρθρογραφεί. Είναι ενεργή στο YouTube ως ερμηνεύτρια και τα τελευταία 5 έτη διατηρεί το δικό της πολυχώρο σχολικής και μουσικής εκπαίδευσης στην Καρδία. Είναι παντρεμένη με τον καλλιτέχνη Δημήτρη Κρανιδιώτη.

Κοινότητα Καρδίας

ΚΑΤΣΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΣΑΝΤΥ) του Διονυσίου

Η Κυριακή (Σάντυ) Κατσά Χρυσού ζει στην Καρδία από το 2010. Νοιάζεται για την κοινότητά της και τη στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει. Την ενδιαφέρει η ομαλή οικογενειακή και σχολική ζωή. Η φροντίδα, η βελτίωση και η ανάπτυξη της κοινότητας. Θέλει να νιώθει ασφαλής που ζει εδώ και πιστεύει ότι δικαιούμαστε να το νιώθουμε όλοι. Είναι παρούσα σε δράσεις κοινωνικής, εθελοντικής και σχολικής ζωής. Διατελεί πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίας. Η βασική της αξία είναι ο σεβασμός. Είναι παντρεμένη, έχει μια κόρη και εργάζεται ως LifeStyle Success Coach. Στόχος της είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη συνταγή της δικής τους πετυχημένης ζωής.

Κοινότητα Καρδίας

ΚΟΥΚΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ του Χρήστου

Η Μαρία Κουκούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και από το 2007 κατοικεί μόνιμα στην Καρδία με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Τοκμακίδη και τα δύο παιδιά τους. Από μικρή ηλικία έδειξε ότι το ενδιαφέρον της να ασχολείται με τα κοινά και η διάθεσή της να προσφέρει στον συνάνθρωπο και στον περίγυρό της είναι στοιχείο του χαρακτήρα της και γι’ αυτό δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά σε πολλούς τομείς κοινωνικής προσφοράς.

Διετέλεσε Γραμματέας της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και μέλος στην Β΄/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Θέρμης. Συνεχίζει να προσφέρει μέσω της θέσης της Γραμματέως του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Γενικό Λύκειο Μίκρας.

Σε τοπικό επίπεδο, και πιο συγκεκριμένα στον τόπο κατοικίας της, είναι από τα παλαιότερα και ιδιαιτέρως ενεργά μέλη της «Ομάδας Αγάπης» του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι. Ν. Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας.

Με πίστη στις ανθρώπινες αξίες, με προσωπικό στόχο τη συνεργασία όλων για το κοινό καλό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και με σκοπό την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των συνδημοτών της με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, η Μαρία Κουκούρη συμμετέχει ως υποψήφια Τοπική Σύμβουλος στην Κοινότητα Καρδίας στον συνδυασμό “Δημοκρατική Ενότητα” του Δήμου Θέρμης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Η ψήφος εμπιστοσύνης μας προς το πρόσωπο της Μαρίας Κουκούρη είναι η σκυτάλη, που θα δώσει την ευκαιρία να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα η φωνή μας για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας!

Κοινότητα Καρδίας

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κυριάκου

Ο Ιωάννης Κυριαζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Καρδία. Τελείωσε Τεχνική Σχολή με ειδικότητα τις Μεταλλικές Κατασκευές. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως αγρότης. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καρδίας. Είναι Τοπικός Σύμβουλος Καρδίας από το 2014 έως σήμερα.

«Με την εμπειρία που απόκτησα υπηρετώντας τον τόπο και τους συγχωριανούς μου στην Κοινότητα Καρδίας, θέλω να συμβάλλω και πάλι από τη θέση του αιρετού στον σχεδιασμό που γίνεται για τα επόμενα 5 χρόνια ώστε να γίνει ακόμη καλύτερη η πορεία του χωριού που αγαπώ. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμη περισσότερα για την Καρδία της καρδιάς μας που έχει περιθώριο για μεγαλύτερη ανάπτυξη, με βασική όμως προϋπόθεση τον σεβασμό στις αξίες που μας έδωσαν οι γονείς μας, αλλά και στα όνειρα των παιδιών μας».

Κοινότητα Καρδίας

ΔΙΠΛΑΡΗ ΚΟΠΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ του Χρυσοστόμου

Η Ιωάννα Διπλάρη Κόπτση γεννήθηκε στις 14/05/1973 στην Αθήνα. Είναι έγγαμη με τον Δημήτριο Κόπτση, Μηχανολόγο Μηχανικό ΑΠΘ και μητέρα διδύμων της Αναστασίας – Μαρίας και του Χρυσοστόμου – Παναγιώτη. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης (2004-2008), στο Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών ΤΕΙ Αθηνών (1999-2003) και στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων AKTO ART & DESIGN COLLEGE (bachelor degree) (1991-1994).

Είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός (στέλεχος της Εταιρείας ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ ΑΕ, με έδρα τη Θέρμη), από το 2005 μέχρι σήμερα, με κύρια απασχόληση την εκπόνηση μελετών δημοσίων έργων υποδομών, αλλά και ιδιωτικών έργων. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε γραφεία μελετών στην Αθήνα, με αντικείμενο εργασιών τον σχεδιασμό έργων οδοποιίας, αλλά και δημοσίων κτιρίων και σχολείων.

Κατοικεί στην    Καρδία από το 2011. Από το 2020 είναι μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίας, το 2023 έγινε μέλος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης, ενώ το 2019 συμμετείχε ως πρόεδρος στον Σύλλογο του 2ου νηπιαγωγείου Καρδίας.

«Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές γιατί πιστεύω ότι η ενεργή συμμετοχή μου στο τοπικό συμβούλιο θα βοηθήσει αποτελεσματικά στη διεκδίκηση περισσότερων πόρων για την κοινότητά μας και στη βελτίωση των υποδομών μας, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Ως γονιός αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να προσπαθώ για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας στον τόπο τους. Η καθημερινή επαφή με τους συντοπίτες μου αλλά και η επιθυμία για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της κοινότητας της Καρδίας αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για να είμαι υποψήφια για το κοινοτικό συμβούλιο της Καρδίας. Συμμετέχω ως υποψήφια τοπική σύμβουλος στην κοινότητα της Καρδίας με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Πιστεύω στην υπέρβαση των πολιτικών διαφορών, και θεωρώ ότι όλοι μας, παρά τις αντιπαραθέσεις μας, πρέπει να στηρίξουμε ενεργά θεσμούς και πρόσωπα τα οποία είναι ικανά να υπηρετήσουν την τοπική κοινωνία».

Κοινότητα Καρδίας

ΕΛΑΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΕΝΙΑ) του Ιορδάνη

Η Φωτεινή (Φένια) Ελαία κατοικεί στην Κοινότητα Καρδίας. Είναι έγγαμη με δύο παιδιά. Απόφοιτος λυκείου (1990) και της Σχολής Styling (1992), με γνώση της αγγλικής γλώσσας. Εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος και σήμερα είναι συνταξιούχος αναπηρίας.