Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΚΑΤΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Παναγιώτης Κατρανιάς γεννήθηκε στη Νέα Ραιδεστό, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ως και σήμερα. Το επάγγελμά του είναι αγρότης και δραστηριοποιείται στη Νέα Ραιδεστό. Είναι απόφοιτος του 5ου ΚΕΤΕ στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, στο τμήμα Λογιστών. Από το 2001 έως το 2013 διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Ραιδεστού. Από το 2014 ως και σήμερα είναι πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΓΚΑΡΜΙΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η Γκαρμίρη Ελένη γεννήθηκε (1981) και μεγάλωσε στη Νέα Ραιδεστό, όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Αγγλικών Ρούσσινο Βασίλη και έχουν δύο παιδιά, τον Αριστείδη και την Κατερίνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ με ειδίκευση στον παραδοσιακό χορό και την ενόργανη γυμναστική. Από το 2004 έως και σήμερα είναι δασκάλα παραδοσιακού χορού στα τμήματα των Κέντρων Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης. Παράλληλα δραστηριοποιείται και σε άλλους πολιτιστικούς συλλόγους. Η αγάπη της για την παράδοση και τον πολιτισμό την κάνουν να είναι ενεργή στο αντικείμενό της, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ, ανταμώματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρακολουθώντας ταυτόχρονα σχετικά σεμινάρια. Είχε την τιμή να παραστεί ως Ιέρεια στους Δελφούς καθώς και ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Νικολάου

Η Χριστίνα Αναγνώστου μεγάλωσε και κατοικεί στην Νέα Ραιδεστό. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή μουσικής και ελεύθερο επαγγελματία Παπαδόπουλο Αντώνη με τον οποίο έχουν δύο κόρες, την Ζωή 6 ετών και την Δήμητρα 3 ετών. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Α.Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2015 ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Τεχνική Εταιρία Mechanicus με έδρα στην Θέρμη, έχοντας ως αντικείμενο τον τομέα των αδειοδοτήσεων βιομηχανιών, τουριστικών καταλυμάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνη οργάνωσης και προγραμματισμού στην εταιρία Upper Development με έδρα στην Θέρμη και υποκατάστημα στα Ν. Μουδανιά, με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους Τομείς Ανάπτυξης – Επενδυτικών Προγραμμάτων, Πιστοποίησης και Οργάνωσης επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Έχει εργαστεί στο Τμήμα Προμηθειών της ΔΕΥΑ Καβάλας, έχοντας ως αντικείμενο τον προγραμματισμό των ελέγχων λειτουργίας δικτύων διανομής (δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης) και της ορθής λειτουργίας των εγκαταστάσεων στις Ε.Ε.Λ. Καβάλας.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

«Η επαγγελματική εμπειρία μου μέχρι και σήμερα ως στέλεχος τεχνικής και συμβουλευτικής εταιρίας ιδιωτών και δημόσιων φορέων, καθώς επίσης και η καθημερινή μου επαφή με τις σχολικές μονάδες και τις υποδομές πολιτισμού του Δήμου, μου δίνουν το έναυσμα προκειμένου να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωρίζοντας τις ανάγκες του τόπου μας και έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση των υποδομών. Αξίζει σε όλους μας και πάνω από όλα στα παιδιά μας ένας τόπος που θα διαθέτει σύγχρονες παροχές οι οποίες θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό του τόπου, ενισχύοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου μας».

 

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΓΑΒΡΑ ΒΕΡΓΟΥΛΑ του Τριαντάφυλλου

Η Βεργούλα Γαβρά γεννήθηκε πριν από 61 χρόνια στη Θεσσαλονίκη με αμιγώς ποντιακή καταγωγή. Είναι παντρεμένη με το Φώτη Τσίμπο και έχει μία κόρη την Αναστασία. Είναι δημότης του Δήμου Θέρμης και κάτοικος της κοινότητας Νέας Ραιδεστού από το 2002. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και της σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης με μετεκπαίδευση στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και ειδίκευση στην προσχολική μουσική αγωγή στο τμήμα μουσικοπαιδαγωγικών του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Εργάσθηκε αρχικά ως καθηγήτρια γαλλικών και στη συνέχεια στην προσχολική εκπαίδευση ως μουσικοπαιδαγωγός στον ιδιωτικό τομέα (Μακεδονικά Εκπαιδευτήρια), αλλά και σε δημοτική επιχείρηση (Εστία Μουσών Νάουσας).

Συμμετείχε επίσης σε ομάδα παραγωγής και εκτέλεσης παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής στην ΕΡΤ (για παιδιά του απόδημου ελληνισμού).

Εργάσθηκε ως νηπιαγωγός στην ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2000 στην δημόσια εκπαίδευση. Υπηρέτησε στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Ραιδεστού, όπου είχε και τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, από το 2008 έως το 2020. Συνταξιοδοτήθηκε το 2022 ως διευθύντρια του 7ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας.

“Η ενασχόλησή μου με τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θέρμης ξεκίνησε ως συμμετοχή σε τμήματα του Π.Κ. Ν. Ραιδεστού (τμήμα παραδοσιακών χορών, κοσμήματος και χορωδίας) αλλά και σε εθελοντική βάση ως μέλος τριμελούς επιτροπής του Π.Κ. καθώς και υποστήριξης της βιβλιοθήκης του Π.Κ. ως εθελόντρια

επί 2 έτη για λειτουργία σε εβδομαδιαία βάση. Έχω επίσης συνεργαστεί εθελοντικά σε προγράμματα της δημοτικής βιβλιοθήκης Θέρμης με αφηγήσεις παραμυθιών και με την εικαστική έκθεση ‘Με νήμα μόνο’. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για δράσεις στον τομέα του πολιτισμού είναι ο βασικός λόγος της ενασχόλησής μου με τα κοινά”.

 

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΤΣΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Δημητρίου

Ο Γιώργος Τσανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Νέα Ραιδεστό από το 1993, όπου τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως Λογιστής – Φοροτεχνικός και πλέον ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Οικονομικών με την ιδιότητα του Εφοριακού Οικονομολόγου υπηρετώντας στη Ζ’ Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι μεταπτυχιακές σπουδές του συνεχίστηκαν στο τμήμα Φορολογικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Στρατηγικών Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Ως Οικονομολόγος, αποτελεί ενεργό Μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Εφοριακών, καθώς και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Εκλεγμένος Σύμβουλος Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2019 στη Νέα Ραιδεστό με έντονη δραστηριοποίηση στα κοινά, συλλογικά και θεσμικά όργανα του Δήμου Θέρμης. «Η συνολική επαγγελματική μου πορεία από στέλεχος εταιρείας Ορκωτών Λογιστών μέχρι και σήμερα μου έδωσαν τα εφόδια να ασκώ τα καθήκοντά μου πάντα με γνώμονα το κοινό περί δικαίου αίσθημα για τους συμπολίτες μου, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ιωάννη

Ο Σταύρος Αποστολίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ραιδεστό όπου κατοικεί μόνιμα. Είναι δημόσιος υπάλληλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη Βαλεντίνη Παρηγορίδου. Είναι δραστήριο άτομο της τοπικής κοινωνίας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ζει στον παλμό της καθημερινότητας. Αγωνίζεται και προσαρμόζει την ζωή του έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στον συνεχή αγώνα με τα τρία παιδιά του. Είναι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος στη Νέα Ραιδεστό.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θωμά

Ο Γιάννης Τσολάκογλου μεγάλωσε και κατοικεί στη Νέα Ραιδεστό. Είναι παντρεμένος με την Καρδιολόγο – Επιμελήτρια ΜΕΘ  Αγνή Σάκκου με την οποία έχουν μια κόρη 10 μηνών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του το 2019 επέστρεψε και κατοικεί μόνιμα στη Νέα Ραιδεστό. Είναι Διδάσκων του τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Συντονιστής της Χειρουργικής Νοσηλευτικής ειδικότητας στην 4η υγειονομική περιφέρεια και υπεύθυνος εκπαίδευσης στο Γ.Ν.Θ Άγιος Παύλος. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Νοσηλευτής στο ΕΣΥ, αλλά και ως καθηγητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Είναι Ταμίας του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Υγείας στη ΔΗΜ. Τ.Ο ΝΔ Θέρμης. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2014.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΚΟΥΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ο Αθανάσιος Κούτρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Ραιδεστό, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως αρχιτέκτονας. Γονείς του είναι ο Κούτρης Εμμανουήλ και η Αναστασία Τσονίδου, και αδέρφια του ο Δημήτρης και ο Ορέστης. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Νέα Ραιδεστό. Μετέπειτα ξεκίνησε την εξαετή του πορεία σπουδών στο Κρατικό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας στην Ρωσία, όπου πήρε το πτυχίο αρχιτέκτονα στην ρωσική γλώσσα με ειδικότητα την ανακατασκευή, αναπαλαίωση και συντήρηση κτιρίων ιστορικής σημασίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Καθώς σπούδαζε έκανε την πρακτική του και μετέπειτα εργάστηκε πάνω στον τομέα της κατασκευής και του σχεδιασμού πολύπλοκων κτιρίων σε διεθνή έργα. Την περίοδο 2022-2023 τελείωσε την στρατιωτική του θητεία, εντάχθηκε με υποτροφία για μεταπτυχιακό δίπλωμα πολιτικού μηχανικού και συνεχίζει την πορεία του σε ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΜΠΑΧΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Χαραλάμπους

Η Χρυσούλα Μπαχάρογλου γεννήθηκε στην Νέα Ραιδεστό το 1971, όπου και μεγάλωσε. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπους και τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης ήταν πάντα προτεραιότητά της. Εδώ και 20 χρόνια εργάζεται ως καθαρίστρια στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού. Υπερβαίνοντας τα καθημερινά καθήκοντα του ρόλου της, προσπαθεί να αποτελεί ένα πρόσωπο φροντίδας, θετικής επιρροής και αξιών το οποίο αγαπήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΒΟΥΡΤΖΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ (ΑΡΗΣ) του Αθανασίου

Ο Αρίσταρχος Βουρτζιάδης ζει στη Νέα Ραιδεστό και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε διακόσμηση και από νεαρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόληση με τα κοινά του τόπου μας. Πρωτοστάτησε σε μαθητικούς, φοιτητικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, ενώ από το 2013 έως σήμερα συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου

Ο Ιωάννης Οικονόμου είναι 26 χρονών και συμμετέχει πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Ενότητα». Γεννήθηκε και διαμένει στη Νέα Ραιδεστό και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, συνεχίζοντας το επάγγελμα του πατέρα του. “Γνωρίζω τα προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα του τόπου μου ως νέος που είμαι, μόνιμος κάτοικος της κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια και διαθέτω ιδιαίτερη θέληση για βελτίωση της τοπικής κοινωνίας”.

 

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Στέφανου

Η Ιωάννα Μπαρμπαγιάννου μένει μόνιμα στη Νέα Ραιδεστό από το 1999. Η αγάπη της αλλά και η ανάγκη της να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Νέας Ραιδεστού, την οδήγησαν στο να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του δημάρχου μας Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Είναι υποψήφια στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο τοπικό συμβούλιο Νέας Ραιδεστού. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιό 13 ετών. Είναι κάτοχος πτυχίου χειριστή Ιατρικών Μηχανημάτων. Εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος σε λογιστικό γραφείο για 15 έτη και στη Διεύθυνση Μεταφορών με έδρα τον Πολύγυρο.  Έχει διατελέσει ενεργό μέλος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ραιδεστού και στην Ένωση Γονέων τα έτη 2014-2016.

Κοινότητα Νέας Ραιδεστού

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του Νικολάου

Ο Χριστόφορος Χριστοφόρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 και μένει μόνιμα στη Νέα Ραιδεστό με τη σύζυγό του και τις δυο κόρες τους. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών Αυτοκινήτων της 1ης Τεχνικής Σχολής Πυλαίας.

Έπειτα, αποφοίτησε από το τμήμα Χειριστών Εργαλειομηχανών της Τεχνικής Σχολής ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και από το τμήμα Μηχανικών Τροχοφόρων Οχημάτων με εξειδίκευση στα στρατιωτικά οχήματα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικών Πάτρας.

Πρόσφατα, έγινε απόφοιτος του τμήματος Μηχανολογικών Κατασκευών και Εφαρμογών του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και του τμήματος Ψυκτικών Κατασκευών και Εξαερισμού του εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Από το 1996 διατηρεί μηχανουργείο στη Νέα Ραιδεστό και από το 2010 ασχολείται, παράλληλα, με τον αγροτικό τομέα.

Έχει εκλεγεί στον αγροτικό συνεταιρισμό Νέας Ραιδεστού και συμμετέχει ενεργά στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, στο Ευρωπαϊκό Όργανο Νέων Αγροτών «CEJA», με έδρα τις Βρυξέλλες. «Έχω διατελέσει τοπικός σύμβουλος στη Νέα Ραιδεστό την τελευταία πενταετία και θα ήταν χαρά μου να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία. Η ενεργή συμμετοχή του καθενός στα κοινά του τόπου μας είναι απαραίτητη, ώστε να βελτιώσουμε την δική μας καθημερινότητα με προοπτική το μέλλον των παιδιών μας».