Κοινότητα Περιστεράς

ΚΩΤΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Γεωργίου

Η Βασιλική Κώττη γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Περιστερά. Είναι απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Βασιλικών. Από το 1991 έως το 1997 εργάστηκε ως γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιστεράς. Από το 1997 εκλέγεται πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιστεράς καθώς και αντιπρόσωπος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Επίσης υπήρξε μέλος της ΚΕΣΠΥ (1997-2001). Διετέλεσε μέλος της σχολικής επιτροπής Βασιλικών (1998-2002) καθώς και μέλος της σχολικής επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου Περιστεράς (2002-2006). Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βασιλικών (2003-2006) και συμμετείχε σε επιτροπές και σε όργανα του Δήμου.

 

Κοινότητα Περιστεράς

ΓΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Απόστολου

Ο Γουλιός Δημήτριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Περιστερά και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Είναι απόφοιτος του ΕΠΑΛ Βασιλικών και σπούδασε Δημοσιογραφία στην Θεσσαλονίκη. Έχει ασχοληθεί με την ψηφιακή ραδιοφωνία και αρθρογραφεί στην εφημερίδα “ΑΠΟΨΗ”. Διατηρεί με την σύζυγό του Αγγελική, το καφεγλυκοπωλείον Ορεινό στην Περιστερά, και έχει μια κόρη ενός έτους την Άννα Μαρία.

Από τα πρώιμα παιδικά του χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό στα τοπικά δρώμενα της Περιστεράς. Έχει διατελέσει γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστεράς, μέλος του Γενικού Κύκλου του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης και είναι ο εμπνευστής της Γιορτής Γάλακτος Περιστεράς και του Πάρτυ ΝεολαίαςFreshland. Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει την πρώτη του εικονογραφημένη παιδική ιστορία με θέμα τον βίο του Οσίου Ευθυμίου της Περιστεράς.

” Η πρόταση του αγωνιστή δημάρχου μας για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας με τιμά ιδιαιτέρως και με χαροποιεί. Οι εκλογές είναι γιορτή για την Δημοκρατία μας. Ας γιορτάσουμε αγωνιζόμενοι και με σεβασμό στους συνυποψηφίους μας και ας δείξουμε το προοδευτικό μας πρόσωπο σε ό,τι μας πηγαίνει πίσω, επενδύοντας μόνο για το γενικό καλό του τόπου μας σε ένα δήμο που μας φέρνει όλους κοντά”.

 

Κοινότητα Περιστεράς

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Γεωργίου

Η Οικονόμου Σταυρούλα είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας από έξι αδερφές από τις οποίες οι τρεις είναι τρίδυμες. Κατάγεται από την Περιστερά Θεσσαλονίκης και είναι παντρεμένη με τον Κώττη Δημήτριο και έχουν τέσσερα παιδιά. Εργάστηκε για 15 χρόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και από το 2010 εργάζεται στο ΓΝΘ Άγιος Παύλος ως βοηθός θαλάμου στη ΜΕΘ νοσηλευτικής υπηρεσίας. «Αγαπάω τον τόπο μου και για αυτό θέλω να προσφέρω το κατά δύναμιν!».

Κοινότητα Περιστεράς

ΝΤΙΣΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου

Ο Δημήτριος Ντισλής γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στην Περιστερά. Είναι 45 ετών, παντρεμένος με τη Βάγια Μαλαματά και πατέρας τριών παιδιώ,ν της 13 ετών Έλενας, της 10 ετών Βασιλικής και του 8 ετών Θανάση. Απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Βασιλικών. Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως πωλητής στην εταιρεία Σουρωτή Α.Ε. Είναι πρόεδρος της κοινότητας Περιστεράς την τελευταία τετραετία.

«Αμέσως μετά την εκλογή μου κατόρθωσα να δημιουργήσω μία μεγάλη εθελοντική ομάδα της οποίας είμαι ενεργό μέλος φυσικά. Η εν λόγω ομάδα δεν κατέστη έρμαιο μιας παρωχημένης αντίληψης περί εθελοντισμού για το ‘θεαθήναι’, αλλά προέβη σε δράσεις που εμπραγμάτως αναβάθμισαν το χωριό μας. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ήταν μόνον αισθητικό, αλλά και ποιοτικό, ήτοι η καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους. Η συμμετοχή του κόσμου που διέθετε προσωπικό χρόνο, ήταν πολύ μεγάλη. Μεγαλύτερο, όμως, ήταν το πάθος μας να συνεισφέρουμε και η χαρά που αποκομίζαμε αντικρίζοντας τα όμορφα αποτελέσματα των πράξεων μας».

Ο Δημήτρης Ντισλής είναι αθλητής μπάσκετ από τα παιδικά του χρόνια και αγωνίζεται ακόμη και τώρα με το ΓΑΣ Βασιλικών, ομάδα του Δήμου μας, στην Γ’ εθνική κατηγορία. Έχει αναδειχθεί από τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών στις Β’ και Γ’ εθνικές κατηγορίες. Έχει στο ενεργητικό του πολλά πρωταθλήματα και έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Μακεδονίας.

Κοινότητα Περιστεράς

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών. Από το 1982 έως το 1994

διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Περιστεράς, 2006-2010 ως αντιπρόεδρος

της Δημοτικής Επιχείρησης  του Δήμου Βασιλικών. «Συμμετέχω στις εκλογές για να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου ώστε να ενώσω το χωριό και με την  βοήθεια του Δήμου να λύσουμε τα προβλήματα που έχει η Περιστερά».

Κοινότητα Περιστεράς

ΦΑΡΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ανδρέα

Ο Δημήτριος Φαρδής γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε και ζεί στην Περιστερά. Είναι παντρεμένος με την Ευδοκία Κουτσιλα και είναι πατέρας τριών παιδιών, της Αναστασίας, του Ανδρέα και της Αριάδνης. Όλα τα παιδιά του φοιτούν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης. Απόφοιτος του τμήματος μηχανολογίας του ΤΕΛ Πυλαίας. Έχει επιμορφωτικές εκπαιδεύσεις στη HOFAMAT της Γερμανίας, σε συστήματα θέρμανσης και ψύξης με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη. Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό στο σώμα των Ειδικών Δυνάμεων. Από το έτος 2000 δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών επιχειρήσεων με την καλλιέργεια δημητριακών και βιοκαυσίμων διατηρώντας παράλληλα θεριζοαλωνιστικό συγκρότημα.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ Πολιτιστικού Συλλόγου, Αθλητικού Συλλόγου, εθελοντής της ενορίας του Αγίου Ανδρέα και συμμετείχε στις δραστηριότητες της τοπικής Κοινότητας. “Λατρεύω τον τόπο που γεννήθηκα και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος του τοπικού συμβουλίου Περιστεράς, συμβάλλοντας στην ενότητα, την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου”.

 

Κοινότητα Περιστεράς

ΜΑΛΑΜΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου

Ο Νίκος Μαλαματάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Περιστερά. Είναι 67 ετών, παντρεμένος με την Πασχαλιά Γεωργιάδου, πατέρας δύο παιδιών του Βασίλη και του Μάριου και παππούς τεσσάρων εγγονών του Νικόλα, του Δημήτρη, της Χρυσής και της Πασχαλίας. Έχει εργαστεί ως ξενοδοχοϋπαλληλος, έχει ασχοληθεί με εμπορία επίπλων και τώρα είναι συνταξιούχος.