Στο πλαίσιο του προγράμματος της Δια Βίου Μάθησης, την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, θα υλοποιηθεί η 2η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: Το κλίμα αλλάζει – εμείς;». Θα έχει διάρκεια τρεις ώρες, από τις 19.00 έως τις 22.00 και θα περιλαμβάνει μια θεωρητική εισήγηση και εργασία σε ομάδες. Απώτερος στόχος είναι η ενδυνάμωση και η ενεργοποίηση των πολιτών σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Πιο αναλυτικά, θα διερευνηθούν τα ακόλουθα ερωτήματα:

⦁     Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής; Τι θα αλλάξει στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτιστική κληρονομιά, την άγρια πανίδα και τη χλωρίδα; Ποιες ομάδες πληθυσμού κινδυνεύουν περισσότερο;

⦁     Πώς οι ανθρώπινες δραστηριότητες επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή; Πώς εκλύονται στην ατμόσφαιρα τα αέρια του θερμοκηπίου;

⦁     Τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε και να μετριάσουμε την εξέλιξη του φαινομένου;

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν στρατηγικές περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που θα μπορούν σταδιακά να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους. Η 2η επιμορφωτική συνάντηση θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειροφία Λιβαδίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & αθλητισμού του Δήμου Θέρμης.

Εισηγήτρια θα είναι η κ. Λουκία Λιθοξοΐδου, Ph.D, Νηπιαγωγός ΠΕ60, Προϊσταμένη Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θέρμης. Οι συμμετοχές είναι ελεύθερες.