6

Την πρώτη από τις τρεις κεντρικές προεκλογικές ομιλίες του πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο δήμαρχος Θέρμης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έργων που πραγματοποίησε ο δήμος στη δημοτική ενότητα Μίκρας στη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και συγχρόνως παρουσίασε τους σχεδιασμούς της παράταξης για την επόμενη πενταετία 2024-2028.

Αναφερόμενος ειδικότερα για όσα έγιναν στην δημοτική ενότητα Μίκρας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ενδεικτικά:

– στην κατασκευή του δικτύου ομβρίων στο Σχολάρι «για να εμπλουτίσουμε το φράγμα, το νερό του οποίου χρησιμοποιείται για άρδευση».

– στα έργα που έγιναν στο Κάτω Σχολάρι προκειμένου να θωρακιστεί ο οικισμός από τις κατολισθήσεις.

– στην κατασκευή της δεξαμενής 600 κ.μ. στον Τρίλοφο δίνοντας έτσι λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα παροχής πόσιμου νερού ενώ είναι σε εξέλιξη ο αγωγός ύδρευσης από το Κάτω Σχολάρι στην Καρδία και τον Τρίλοφο.– «Αξιοποιώντας πόρους από το Πράσινο Ταμείο διαμορφώσαμε την κεντρική πλατεία και την παιδική χαρά στην Καρδία, και ολοκληρώσαμε το πάρκο φυτοποικιλότητας και την παιδική χαρά στην κάτω πλατεία της Καρδίας μέσω INTERREG».

– «Ανακατασκευάσαμε με πόρους από τον Φιλόδημο τις αυλές στα 29 νηπιαγωγεία του Δήμου. Σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου».

– «Με πόρους από το ίδιο αναπτυξιακό εργαλείο συντηρήσαμε και επισκευάσαμε σχολικά κτήρια ενώ με δικούς μας πόρους ανακατασκευάσαμε το πάρκο στο Πλαγιάρι, κάναμε μελέτες για παιδικές χαρές για την Αγία Παρασκευή και Σουρωτή, όπως και τη μελέτη για το πολιτιστικό Κέντρο στους Ταγαράδες, έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου».

– «Με πόρους από πολλά προγράμματα ασφαλτοστρώσαμε πολλούς αγροτικούς δρόμους, ανάμεσα στους οποίους είναι η σύνδεση Βασιλικών-Γαλαρινού και Πλαγιαρίου & Τριλόφου με Επανομή, με σημαντικότερο από όλα το έργο που κατασκευάζεται ένθεν κακείθεν του Ανθεμούντα. Παράλληλα, με δικούς μας πόρους κατασκευάσαμε κόμβους και υλοποιήσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αστικών ασφαλτοστρώσεων που δεν το συνεχίσαμε αυτήν την περίοδο με δική μας απόφαση, για να μη βρουν τροφή τα πολιτικά παπαγαλάκια που διαδίδουν ότι γίνονται έργα ευκαιριακά μόνο στις εκλογές!».

Για τη γέφυρα

Αναφερόμενος στο έργο της υπό κατασκευή γέφυρας Πλαγιαρίου -Τριλόφου ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «είναι ένα έργο που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο. Ένα έργο για το οποίο δεχθήκαμε μια άνευ προηγουμένου άδικη κριτική. Ενώ πιέσαμε και πήραμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια, εντάξαμε το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και σε λίγους μήνες θα έχουμε ένα σύγχρονο έργο 4.000.000 ευρώ που αλλάζει την εικόνα των δύο οικισμών. Ένα έργο του οποίου οι προδιαγραφές εξασφαλίζουν ότι θα μείνει στην περιοχή για τις επόμενες γενιές, που αναβαθμίζει το επίπεδο οδικής ασφάλειας, και που προσφέρει τη δυνατότητα εναλλακτικών μετακινήσεων. Ένα έργο που ενώνει όπως και η παράταξή μας. Η Δημοκρατική Ενότητα».

Ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε και στο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας το οποίο κατασκευάζεται «και πλέον και οι τρεις Δημοτικές Ενότητες διαθέτουν μία τέτοια σημαντική αθλητική υποδομή. Ένα γυμναστήριο το οποίο χρηματοδοτείται με 600 χιλ. από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ και τα υπόλοιπα από το ταμείο του Δήμου. Και ας μην ανησυχούν και κυρίως ας μην κινδυνολογούν όσοι διαδίδουν ότι δεν θα βρεθούν τα χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο». Σημείωσε παράλληλα πως δίπλα στο κλειστό έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος για το νέο μεγάλο Λύκειο της Μίκρας που κατασκευάζεται με ΣΔΙΤ.

Τόνισε ότι «ανακατασκευάζουμε τον Παιδικό Σταθμό στον Τρίλοφο, την Αγροτική Φωλιά. Το τονίζουμε αυτό, επειδή κάποιοι από την ‘Παρέμβαση Πολιτών’, ενώ γνωρίζουν πότε σταμάτησε η λειτουργία του, πότε ανατέθηκε η μελέτη, πότε παραλήφθηκε, πότε δημοπρατήθηκε το έργο, πότε εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, και ότι ξεκίνησαν οι εργασίες, εκείνοι επιμένουν ότι ο Δήμος δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα αυτό».

7
5
6

Η επόμενη πενταετία

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες στο νέο πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Ενότητας» για την επόμενη δημοτική περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για:

– την επικαιροποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού μέσα από την υλοποίηση του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, του οποίου η εκπόνηση ξεκινάει άμεσα.

– τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου.

– τα έργα και τις παρεμβάσεις στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων (λειτουργία ΣΜΑ, κατασκευή των σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και βιοαποβλήτων, χωριστή συλλογή του καφέ κάδου με τα οργανικά, κατασκευή των πράσινων σημείων κ.ο.κ).

– την ενεργειακή αναβάθμιση 14 δημοτικών κτιρίων μέσω του Προγράμματος ΗΛΕΚΤΡΑ.

– τα σχέδια για τη βελτίωση της διαχείρισης της ενέργειας στις υποδομές της ΔΕΥΑ

– τα έργα διευθέτησης του Ανθεμούντα.

– τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού με προηγμένα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών που θα συμπεριλάβουν κάθε πληροφορία που αφορά τον Δήμο και αποτελεί επίσημο κρατικό υπόβαθρο.

– το νέο κτήριο που θα στεγάσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία

– το καταφύγιο των αδέσποτων που θα κατασκευάσουμε μαζί με τους όμορους Δήμους που συμμετέχουν στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

– τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του αναδασμού των Βασιλικών αλλά και σε Νέο Ρύσιο, Ταγαράδες και Τρίλοφο.

– την κατασκευή κόμβων σε Τρίλοφο, Βασιλικά και Νέο Ρύσιο.

– τη μελέτη ανάπλασης της κεντρικής οδού του Πλαγιαρίου

– τις αναπλάσεις αλσυλλίων σε όλο τον Δήμο

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «σε λίγες μέρες θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας. Ως δήμαρχος Θέρμης θα είμαι μαζί σας κάθε λεπτό, κάθε στιγμή αυτής της νέας πορείας. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Με έχετε τιμήσει με την εμπιστοσύνη σας. Μου έχετε δείξει την αγάπη σας και μου τη δείχνετε καθημερινά. Από την αγάπη σας αντλώ δύναμη και κουράγιο. Σας καλώ πάλι να εμπιστευτείτε τη διοίκηση του δήμου και το μέλλον του τόπου στη ‘Δημοκρατική Ενότητα’. Η Κυριακή των εκλογών να γίνει μια Κυριακή νίκης για το μέλλον. Με τη Νίκη! Η ‘Δημοκρατική Ενότητα Ενώνει. Ο Δήμος μας Ενώνει!».