383153370_630979402550217_1523702586533841295_n

Η Λακκιά ήταν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του δημάρχου και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο των επισκέψεων – συζητήσεων που κάνει σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Θέρμης. Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μία σύντομη παρουσίαση των έργων και παρεμβάσεων που ολοκληρώθηκαν κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, λέγοντας ότι το διάστημα της πανδημίας έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον υγειονομικό τομέα, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην αύξηση των κοινωνικών παροχών. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Ενότητας» για την επόμενη δημοτική περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «σχεδιάσαμε, με εμπειρία και υπευθυνότητα την επόμενη περίοδο ανάπτυξης του δήμου μας», προσθέτοντας πως «το πρόγραμμά μας συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε ο δήμος μας να παραμείνει ένας τόπος ευκαιριών, εργασίας και ανάπτυξης».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου στη Λακκιά και τη διαδικασία σύνδεσης των κατοικιών που ήδη έχει ξεκινήσει, στην προκήρυξη από πλευράς πολιτείας των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που δίνουν τη δυνατότητα επέκτασης των οικισμών αλλά και του καθορισμού χρήσεων γης. Αναφέρθηκε στη μεγάλη εργολαβία αστικής οδοποιίας και νέων ασφαλτοστρώσεων που ξεκινά μετά τις 29 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει εννέα δρόμους στη Λακκιά αλλά και στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η δημοτική αρχή ώστε να παραμείνει το νηπιαγωγείο ανοιχτό.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τη λειτουργία ή μη αποτεφρωτηρίου νεκρών ζώων στην περιοχή ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε με έμφαση πως η δημοτική αρχή αφουγκραζόμενη την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας προχωρά σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την αποτροπή του έργου.
«Θα ήθελα να διευκρινίσω σε όλους πως η άδεια εισόδου εξόδου δεν έχει καμία σχέση με την άδεια λειτουργίας της μονάδας αποτεφρωτηρίου στη Λακκιά. Αμέσως μετά την αρνητική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου κινητοποιήθηκε ο δήμος με τις υπηρεσίες του, ζήτησε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να προχωρήσει στη νομική διαδικασία, ενώ επικοινώνησα προσωπικά με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος που θα αποφανθεί για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ζήτησα όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε στη συνέχεια ο δήμος να προχωρήσει σε μία ορθή νομική τεκμηρίωση κατά της λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας και να αποτρέψει αυτό που πάει να γίνει. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα γνωμοδοτήσει και ο δήμος και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ειδικός επιστήμονας θα αναλάβει τη σύνταξη τεκμηριωμένης έκθεσης κατά της λειτουργίας της μονάδας και στη συνέχεια με εξειδικευμένο δικηγόρο ο δήμος θα προχωρήσει στην προσβολή αποφάσεων για την αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας».
Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το δήμο με την ολοκλήρωση του έργου του Ανθεμούντα
Υιοθετώντας αιτήματα των κατοίκων δεσμεύτηκε για τη βελτίωση της εισόδου του χωριού, την τοποθέτηση νέων υπόγειων κάδων, νέων παιχνιδιών στην παιδική χαρά, για την παρέμβασή του προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για την ενίσχυση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, ενώ ξεκαθάρισε πως με την ίδρυση της δημοτικής αστυνομίας στην οποία προσλαμβάνονται άμεσα 20 νέοι δημοτικοί αστυνόμοι, θα εκλείψουν και φαινόμενα παράνομης εναπόθεσης μπάζων από ασυνείδητους σε διάφορα σημεία πέριξ του χωριού.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι «παρά τη δυσμενή συγκυρία, όπως για παράδειγμα η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους, που μόνο για τα σχολεία ήταν 700.000 ευρώ επιπλέον για φέτος, ως διοίκηση του δήμου επιλέξαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το εύρος της κοινωνικής μας παρέμβασης. Αυξήσαμε για παράδειγμα τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας σε χωριά που παρουσιάστηκε η ανάγκη συχνότερων δρομολογίων, αυξάνουμε τη δαπάνη προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις 300.000 ευρώ για αγορά απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, διατηρούμε τις μεγάλες παροχές μας προς τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων κ.ά.».
Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας, της κάθε Κοινότητας, σε κάθε τους λεπτομέρεια και δίνουμε λύσεις ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών».