386547433_635273405454150_5220919576436166475_n
Τις Κοινότητες Κάτω Σχολαρίου και Καρδίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ο δήμαρχος και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο των επισκέψεων – συζητήσεων που κάνει σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Θέρμης. Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ Κάτω Σχολαρίου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και μέλη της δομής
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Ενότητας» για την επόμενη δημοτική περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «σχεδιάσαμε, με εμπειρία και υπευθυνότητα την επόμενη περίοδο ανάπτυξης του δήμου μας», προσθέτοντας πως «πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να είσαι χρήσιμος στον τόπο σου, να φροντίζεις για τις ανάγκες των συμπολιτών σου, να αγωνίζεσαι καθημερινά, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες, και, διεκδικώντας επίμονα και αποφασιστικά, να δίνεις λύσεις και να προωθείς τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών. Γι’ αυτά αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Το πρόγραμμά μας συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε ο δήμος μας να παραμείνει ένας τόπος ευκαιριών, εργασίας και ανάπτυξης».
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων το οποίο ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές και περιλαμβάνει 6 δρόμους εντός αλλά και πέριξ της Κοινότητας Σχολαρίου. Ανακοίνωσε την αναβάθμιση – αναμόρφωση του χώρου της παιδικής χαράς και την τοποθέτηση των νέων παιχνιδιών αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στην προκήρυξη από πλευράς πολιτείας του διαγωνισμού για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, όπου έχουμε έναν και μοναδικό ανάδοχο και μάλιστα από την περιοχή του δήμου. “Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να καθοριστούν τα όρια των επεκτάσεων των οικισμών καθώς και των χρήσεων γης, αποκαθιστώντας με ρεαλισμό και με συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες τυχόν παραλείψεις του παρελθόντος”.
Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου της κατολίσθησης στην είσοδο του χωριού και του αποχετευτικού στο Σχολάρι, καθώς και στη δημοπράτηση του νέου βιολογικού που ξεκινά πλησίον του μικρού φράγματος με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο ετών. Επίσης ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες μικροεπεμβάσεις για τη διευθέτηση των ομβρίων στο Φράγμα Σχολαρίου.
Οι πολίτες του Σχολαρίου έθεσαν στο δήμαρχο αιτήματα βελτίωσης αγροτικών δρόμων, αντικατάστασης πλακιδίων στην αυλή του σχολείου κάτι το οποίο όπως ανέφερε θα γίνει άμεσα, ενώ υιοθετώντας αίτημα των κατοίκων για ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στην περιοχή ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Κοινότητα διερευνάται χώρος προς αγορά όπου θα λειτουργήσει το νέο Μουσείο.
Επίσκεψη στην Καρδία
Κατά την επίσκεψη στην Καρδία ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας Ιωακείμ Τρικαλιάρης παρουσίασε τα έργα που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη περίοδο όπως: το έργο της αποχέτευσης Καρδίας – Τριλόφου συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ, έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, τη δημιουργία του μοναδικού στο δήμο ποδοσφαιρικού γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα προϋπολογισμού 385.000 ευρώ, το έργο αγωγού μεταφοράς νερού από το Κ. Σχολάρι (περιοχή ΤΑΚΑΝ) για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας νερού στο χωριό που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, έργα ασφαλτοστρώσεων αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,7 εκ. ευρώ, την επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας η οποία διεκόπη προσωρινά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, όπου τα νέα δρομολόγια που θα τεθούν σε ισχύ αρχές του έτους θα εξυπηρετούν την περιοχή με δύο δρομολόγια συνδέοντας την Καρδία με τον Τρίλοφο, το Σχολάρι, τη Θέρμη και το Κέντρο Υγείας κ.ο.κ.
Ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε το κ. Τρικαλιάρη για την παραγωγική και δημιουργική συνεργασία τους υπογράμμισε απευθυνόμενος στους πολίτες πως «ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας, της κάθε Κοινότητας, σε κάθε τους λεπτομέρεια και δίνουμε λύσεις ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών».
Κλείνοντας τον κύκλο του διαλόγου με τους πολίτες στην Καρδία ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως “είμαι βέβαιος ότι με την υποστήριξή σας και το πνεύμα ενότητας που μας διακατέχει και τις σημερινές μας συναντήσεις, θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που τυχόν θα βρεθεί στο δρόμο μας. Όλοι μαζί, θα οικοδομήσουμε ένα μέλλον για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, ένα μέλλον που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις προσδοκίες μας, αρκεί να μας δοθεί η ευκαιρία να εργαστούμε σε συνθήκες κανονικότητας. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για το Δήμο μας που έχει συζητηθεί και εγκριθεί έπειτα από διαβούλευση με φορείς και πολίτες και στις τρεις δημοτικές Ενότητες. Γιατί οι δημότες είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Έχουμε μια δυνατή ομάδα, έναν πλήρη, ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό συνδυασμό με 260 υποψήφιους, και είμαστε όλοι πανέτοιμοι για τη μάχη των εκλογών, αλλά και για τη μάχη που θα δώσουμε την επόμενη πενταετία, ώστε να παραμείνει ο δήμος μας ένας τόπος ανάπτυξης και ευκαιριών. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη σας. Και στην επόμενη δημοτική περίοδο συνεχίζουμε ΜΑΖΙ, με σχέδιο, με έμπειρα, αλλά και με πολλά νέα στελέχη, όλοι ΜΑΖΙ, γιατί «Ο Δήμος μας Ενώνει!».