385508529_634864605495030_5353182941390176919_n

Το Πλαγιάρι ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του δημάρχου και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Θεόδωρου Παπαδόπουλου, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων – συζητήσεων που κάνει σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Θέρμης. Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε την αγορά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Στη συνέχεια μετέβη στο ΚΑΠΗ όπου είχε συζήτηση με κατοίκους. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Ενότητας» για την επόμενη δημοτική περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «σχεδιάσαμε, με εμπειρία και υπευθυνότητα την επόμενη περίοδο ανάπτυξης του δήμου μας», προσθέτοντας πως «το πρόγραμμά μας συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε ο δήμος μας να παραμείνει ένας τόπος ευκαιριών, εργασίας και ανάπτυξης».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «παρά τη δυσμενή συγκυρία, όπως για παράδειγμα η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους, που μόνο για τα σχολεία ήταν 700.000 ευρώ για φέτος, ως διοίκηση του δήμου επιλέξαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το εύρος της κοινωνικής μας παρέμβασης. Αυξήσαμε για παράδειγμα τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας σε χωριά που παρουσιάστηκε η ανάγκη συχνότερων δρομολογίων, αυξάνουμε τη δαπάνη προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις 300.000 ευρώ για αγορά απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης για τα περίπου 400 νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, διατηρούμε τις παροχές μας προς τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων κ.ά.”.
Επίσης για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό ο δήμος Θέρμης δαπανά κάθε χρόνο 1.7 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων το οποίο ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές και περιλαμβάνει 17 δρόμους εντός αλλά και πέριξ της Κοινότητας Πλαγιαρίου.
“Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου μας, έχοντας σε κάθε χωριό, σε κάθε Κοινότητα μόνιμους καθαριστές. Το εγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου Θέρμης που επικαιροποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού, εφαρμόζεται σταδιακά με την αναβάθμιση και το εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου εξοπλισμού π.χ ενισχύσαμε το στόλο μας με 11 απορριμματοφόρα και δύο οχήματα για τους υπόγειους κάδους.
Και όλα αυτά έγιναν αξιοποιώντας προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε να καταφέρουμε να διατηρούμε τα τέλη σε χαμηλά επίπεδα εδώ και χρόνια, μειώνοντας μάλιστα τα τέλη για τους επαγγελματίες”.
Επίσης ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στην περιοχή, με την κατασκευή του μεγάλου κλειστού Γυμναστηρίου της Μίκρας που θα εξυπηρετεί όλα τα παιδιά της δημοτικής ενότητας, την επικαιροποίηση της μελέτης για την κατασκευή την επόμενη περίοδο του Πολιτιστικού Κέντρου στη θέση Βλάχος, που επίσης θα εξυπηρετεί ανάγκες του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου.
Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής την ολοκλήρωση της γέφυρας στην οδό Περικλέους που συνδέει τα δύο χωριά ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: “Πέρασαν τρία χρόνια από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο δρόμο, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών. Κάναμε την επιλογή να πάρουμε το έργο από την Περιφέρεια για να γίνει πιο γρήγορα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κανένας μα κανένας δεν θα μπορούσε με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο με ταχύτερες διαδικασίες. Ξοδεύτηκαν άπειρες εργατοώρες, τόσο από εμένα προσωπικά, όσο και από τους αιρετούς αλλά και το τεχνικό προσωπικό του δήμου. Πιέσαμε πάρα πολύ και τους μελετητές. Θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε, σε συνεννόηση με τους πολίτες, επιλέξαμε τη δημιουργία γέφυρας στο σημείο και σας διαβεβαιώ πως ό,τι καλύτερο υπάρχει τεχνικά γίνεται στο σημείο της γέφυρας της οδού Περικλέους”. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι τέλος της χρονιά η γέφυρα θα είναι έτοιμη και θα παραδοθεί προς χρήση καθώς οι εργασίες του εργολάβου προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί η βάση, και την τρέχουσα εβδομάδα τοποθετείται η σιδηροκατασκευή της γέφυρας. “Να ξέρετε ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε το καλύτερο έργο που θα μπορούσαμε να έχουμε για την περιοχή, όχι μόνο για τα παιδιά μας αλλά και για πολλές επόμενες γενιές. Το έργο μάλιστα περιλαμβάνει από τη μία πλευρά πεζόδρομο και από την άλλη ποδηλατόδρομο και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γέφυρας θα γίνουν έργα προσαρμογής όλου του οδικού άξονα από Τρίλοφο προς Πλαγιάρι στα δεδομένα της γέφυρας ώστε να μπορούν να το απολαμβάνουν οι πολίτες με όποιο τρόπο επιθυμούν. Είναι ένα μεγάλο έργο που βάζει τις βάσεις για μία ενιαία λειτουργία των δύο χωριών».
Οι πολίτες του Πλαγιαρίου έθεσαν στο δήμαρχο Θέρμης αιτήματα βελτίωσης αγροτικών δρόμων, αντικατάστασης πλακιδίων στην πλατεία μπροστά από το χώρο του ΚΑΠΗ καθώς και τζαμιών του κτιρίου καθώς και βελτίωσης του πάρκινγκ πλησίον της Κοινότητας με ασφαλτόστρωση ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα από του πολίτες.
Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας, της κάθε Κοινότητας, σε κάθε τους λεπτομέρεια και δίνουμε λύσεις ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών». Σημείωσε επίσης ότι αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη 32 έργα στο δήμο Θέρμης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα. Αναφέρθηκε ακόμη στην προκήρυξη από πλευράς πολιτείας των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που δίνουν πλέον τη δυνατότητα επέκτασης των οικισμών, αλλά και του καθορισμού χρήσεων γης.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως “έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για το Δήμο μας που έχει συζητηθεί και εγκριθεί έπειτα από διαβούλευση με φορείς και πολίτες και στις τρεις δημοτικές Ενότητες. Γιατί οι δημότες είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Έχουμε μια δυνατή ομάδα, έναν πλήρη, ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό συνδυασμό 260 υποψηφίων, και είμαστε όλοι πανέτοιμοι για τη μάχη των εκλογών, αλλά και για τη μάχη που θα δώσουμε την επόμενη πενταετία, ώστε να παραμείνει ο δήμος μας ένας τόπος ανάπτυξης και ευκαιριών».