Στην τελετή εγκαινίων του νέου κλειστού γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Θέρμη, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Συμμετείχαν επίσης ο πρύτανης του ΑΠΘ Δημήτριος Κωβαίος και οι πρυτανικές αρχές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, η Διεύθυνση και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του ΑΠΘ, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, κοσμήτορες, πρόεδροι Τμημάτων του ΑΠΘ, πλήθος καθηγητών/τριών και φοιτητών/τριών της ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος. Το κλειστό γυμναστήριο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών, την έρευνα των καθηγητών/τριών, καθώς και προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας όπως και των αθλητικών συλλόγων.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων το ΑΠΘ βράβευσε τον δήμαρχο Θέρμης, αναγνωρίζοντας την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ δήμου και πανεπιστημίου, δεδομένου ότι στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης αναπτύσσονται Σχολές και άλλες δραστηριότητες του ΑΠΘ. Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην στρατηγική  επιλογή του δήμου Θέρμης για συνεργασία με όλους του εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς που είναι εγκατεστημένοι στα διοικητικά όρια του δήμου, με προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν τόσο τον ίδιο τον δήμο, όσο και την τοπική κοινωνία. Επισήμανε επίσης την ανάγκη για συστηματική διεύρυνση και εμβάθυνση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων συνεργασίας των εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δομών του δήμου και των συναφών συλλογικών εκφράσεων της κοινωνίας των πολιτών με τα ΤΕΦΑΑ. Ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε επίσης στην παραγωγικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων αθλητικών υποδομών του δήμου και των ΤΕΦΑΑ για το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων που προγραμματίζουν και υλοποιούν οι δυο Οργανισμοί προς όφελος τόσο της ποιότητας ζωής των πολιτών του δήμου όσο και του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των ΤΕΦΑΑ. Σημείωσε, παράλληλα, πως είναι στην πρόθεση του δήμου να διερευνήσει την υποβολή κοινών προτάσεων με την διοίκηση των ΤΕΦΑΑ, σε σύμπραξη τη διοίκησης του ΑΠΘ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεκτιμώντας τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές προτεραιότητες των ΤΕΦΑΑ και τις ανάγκες του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των ομάδων με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για την λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας στο Λιβάδι, σε συνδυασμό με την υποβολή από τον δήμο Θέρμης προς το ΥΠΕΝ φακέλου για την οργάνωση ενός δικτύου μονοπατιών εθνικών προδιαγραφών στον ορεινό όγκο Λιβαδίου και Περιστεράς.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θέρμης πρότεινε να υπάρξει συνάντηση στελεχών του δήμου και των ΤΕΦΑΑ προκειμένου να εκπονηθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την προώθηση της συνεργασίας των δύο μερών με σκοπό την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.